Over Coldpalm.nl

Coldpalm.nl is een initiatief van vader en zoon Jan en Troy Doedens. Midden jaren negentig wordt midden in de winter het eiland Mainau bezocht. Op dit eiland in de Bodensee groeien diverse palmbomen, die in de sneeuw staan!!! Door dit schouwspel ontstaat een nieuwe hobby, want ter plaatse worden zaden verkocht van de aldaar groeiende palmbomen, en de eerste zaden worden gekocht. Enkele maanden later komen de zaden op en is de hobby ontkiemt. Om onze planten kennis te vergroten besloot Troy in 2013 te starten aan de opleiding Horticulture - Applied plant research aan de HAS hogeschool, welke in 2017 succesvol werd afgerond.

Na lang zoeken is een locatie gevonden waar de palmen en exoten kunnen worden uitgestald, en waar in een kraamkamer nieuwe zaailingen kunnen worden opgekweekt. In onze kas staan op ruim 3600 m2 diverse soorten palmen en exoten tentoongesteld.

Wij zijn iedere zaterdag geopend van 10.00 uur ’s ochtends tot 16.00 uur ’s middags. Ons bezoekadres is De Hoeven 3b  5254 JV Haarsteeg. Ons telefoonnummer is 06-43215146 en ons e-mailadres is info@coldpalm.nl 

Wilt u langskomen, maar lukt dit niet op bovengemeld tijdstip, maak dan even met ons een gerichte afspraak. Bent u tussenhandel, dan raden wij u aan een aparte afspraak met ons te maken, zodat wij u gericht te woord kunnen staan.

Naast het opkweken en verkopen van palmen en vele andere exoten houden wij ons ook bezig met een constante zoektocht naar nieuwe interessante planten. Hiervoor reizen wij regelmatig af naar diverse tropische oorden en schrijven wij artikelen in een wetenschappelijke context zodat deze planten beschermd kunnen worden in hun natuurlijke omgeving.