Sabal lougheediana

€ 20,00
Op voorraad
SKU
215444
Meer informatie
Stamhoogte 0 - 10 cm
Totale Planthoogte 10 -15 cm

Een inheemse palm in een Nederlandse gemeente! De Sabal lougheediana ofwel de Bonairepalm is in november 2019 als nieuwe soort beschreven en groeit alleen op Nederlands grondgebied in de bijzondere gemeente Bonaire. De palmen op Bonaire waren al langer bekend maar blijken nu significant te verschillen met de Sabal antiliensis die op Curaçao groeit. De Bonairepalm is met slechts 25 volwassen bomen ernstig bedreigd in zijn natuurlijke habitat. Jonge zaailingen krijgen geen kans om op te groeien doordat geiten en ezels vrij rondlopen op het eiland en de jonge palmpjes opeten. Gelukkig wordt er actie ondernomen om de palmen te beschermen door de Nederlander Quinrijn Coolen met zijn natuurorganisatie BonBérdé. Door hekken om de populatie te plaatsen kunnen de dieren niet meer bij de jonge zaailingen komen en kunnen de palmen worden beschermd. De volgende stap wordt om jonge palmen te gaan uitplanten. Met trots kunnen wij al zaailingen van de echte Bonairepalm aanbieden waarbij de helft van het verkoopbedrag wordt gedoneerd aan de bescherming en herbossing van de palm in zijn natuurlijke habitat!

In 2021 hebben de donaties van onze klanten geleid tot de aanplant van tien jonge zaailingen van de Bonairepalm in een beschermd en omheid natuurgebied in Bonaire waar ze op kunnen groeien tot een nieuwe populatie.

In 2022 zijn er nog eens 30 palmen aangeplant door donaties van onze klanten!

In 2023 zijn er 12 jonge palmpjes bijgeplant op Bonaire door de bijdrage van onze klanten. Dit jaar zijn de palmpjes zonder irrigatiesysteem aangeplant. Om de palmen toch een goede kans te geven in het droge seizoen is het watervasthoudend vermogen van de grond vergroot in het plantgat.

Magento 2 ontwikkeling door Converzo.nl