Herbossing van de Bonairepalm

Een inheemse palm in een Nederlandse gemeente! De Sabal lougheediana ofwel de Bonairepalm is in november 2019 als nieuwe soort beschreven en groeit alleen op Nederlands grondgebied in de bijzondere gemeente Bonaire. De palmen op Bonaire waren al langer bekend maar blijken nu significant te verschillen met de Sabal antiliensis die op Curaçao groeit. De Bonairepalm is met slechts 25 volwassen bomen ernstig bedreigd in zijn natuurlijke habitat. Jonge zaailingen krijgen geen kans om op te groeien doordat geiten en ezels vrij rondlopen op het eiland en de jonge palmpjes opeten.

Met trots kunnen we melden dat de donaties van onze klanten hebben geleid tot de aanplant van tien jonge zaailingen van de Bonairepalm (Sabal loughleediana) in een beschermd en omheid natuurgebied in Bonaire waar ze op kunnen groeien tot een nieuwe populatie.

U kunt de echte Bonairepalm bij ons bestellen, waarbij de helft van het verkoopbedrag wordt gedoneerd aan de bescherming en herbossing van de palm in zijn natuurlijke habitat!